Vakıfbank Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır

.

Vakıf Bank Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir? Siz de bu sayfamızdan Vakıfbank kredi kartı iptali yapabilir ve hemen kredi kartınızı kullanıma kapattırabilirsiniz.

.
Vakıfbank Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır
.

Pek çok banka gibi Vakıf Bankta biz müşterilerine sunmuş olduğu kredi kartlarını kullanmaktayız. Gerek nakit ihtiyacından gerekse taksit imkanı sunmasından tercih sebebimiz oluyor. Tabi sizin de bildiğiniz gibi her borç gibi kredi kartı ile yapılan alışverişlerden doğan borcu da ödemek gerekiyor. Bilinçsiz kullanılan kredi kartları ödeme zorluğu ile kişinin karşısına geri geliyor ve faiz ile birlikte ödeyemediği parayı hiç ödemez hale geliyor. Böyle durumlarla karşılaşan veya bu duruma hiç düşmemek isteyen kredi kartı kullanıcıları hali hazırda kullandığı kredi kartını iptal etmek istiyor. Tabi bir çok kişi nasıl iptal edildiği hakkında bilgi sahibi değildir. Sizlere şimdi Vakıfbank kredi kartı nasıl iptal edilir ondan bahsedeceğiz.

 

Vakıfbank Kredi Kartı İptal Etme

Bunlardan birincisi, kişisel bilgilerinizin ve kart numaranızın yazılı olduğu bir dilekçe ile sizlere en yakın Vakıfbank şubelerine giderek bireysel müşteri hizmetlerinden kredi kartını iptal etmek istediğinize dair dilekçeyi vermeniz gerekmektedir. Bundan sonra kredi kartı iptal etme süreciniz başlamış olacaktır. Kredi kartı sözleşmesi ve size verilen evrakları saklamayı unutmayınız.

Diğer bir yöntem ise telefon bankacılığını kullanarak 444 0 724 numaralı telefonu arayarak Vakıfbank müşteri hizmetlerine ulaşabilir ve kart iptalini talep edebilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken hususlardan biri kart iptalinden emin olmaktır. İleride karşılaşabileceğiniz problemler için, kesinlikle sizinle görüşen müşteri temsilcisinin adı, soyadı ve görüşme tarihinizi not almalısınız. Bunun dışında eğer internet bankacılığı kullanıyor iseniz ki kesinlikle kullanmanız önerilir, iptali istenen kartı internet bankacılığı ile de kontrol edebilirsiniz. Gerekli bilgileri vakifbank.com.tr’den girdikten sonra, eğer kartınıza erişemiyor iseniz, kartınız iptal edilmiş demektir.

 

Vakıfbank kredi kartı iptali istenen kartı istendiği günden itibaren yedi gün içinde iptal etmek ile mükelleftir. Size bahsettiğimiz yöntemleri uygularsanız en kısa sürede kartınız kapatılır. Ancak bunun için bazı kurallar vardır. Öncelikle kredi kartına ait olan tüm borçları kapatmanız gerekmektedir. Eğer iptal etmek istediğiniz kartınıza ait herhangi bir borcunuz varsa banka tarafından kredi kartınız iptal edilmez. Sizde bu işlemleri yapıp kredi kapatmak için gerekli şartları taşıyorsanız iptal etmek çok daha kolay olacaktır.

Ancak bir çok banka kartınızda borç olsa bile kredi kartınızı iptal etmek için olanak sağlamaktadır. Bu yüzden iptal ettiremem diye düşünmeyin. Dilerseniz kart iptalini yaptırıp, kalan borcu ödemeye devam edebilirsiniz. Bu taksitlerde de geçerlidir. Bu konuda ilgili bankanızdan daha net bilgi alabilirsiniz.