Kredi hesaplama

Kredi hesaplama aracı ile tüm bankaların kredi faiz oranlarını karşılaştırın.

50,000 TL 36 Ay vadeli hesaplamaya göre ihtiyaç kredisi faiz oranları
Toplam Ödeme
84,043 TL
Faiz Oranı
%2.59
Aylık Taksit
2,327 TL
Toplam Ödeme
74,655 TL
Faiz Oranı
%1.94
Aylık Taksit
2,066 TL
Toplam Ödeme
75,356 TL
Faiz Oranı
%1.99
Aylık Taksit
2,086 TL
Toplam Ödeme
104,447 TL
Faiz Oranı
%3.89
Aylık Taksit
2,894 TL
Toplam Ödeme
98,272 TL
Faiz Oranı
%3.51
Aylık Taksit
2,722 TL
Toplam Ödeme
85,989 TL
Faiz Oranı
%2.72
Aylık Taksit
2,381 TL
Toplam Ödeme
102,153 TL
Faiz Oranı
%3.75
Aylık Taksit
2,830 TL
Toplam Ödeme
75,356 TL
Faiz Oranı
%1.99
Aylık Taksit
2,086 TL
Toplam Ödeme
89,485 TL
Faiz Oranı
%2.95
Aylık Taksit
2,478 TL
Toplam Ödeme
73,957 TL
Faiz Oranı
%1.89
Aylık Taksit
2,047 TL
Toplam Ödeme
123,373 TL
Faiz Oranı
%5.00
Aylık Taksit
3,420 TL

İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Kredi hesaplama nasıl yapılır?

Kredi hesaplama nasıl yapılır?

Kredi hesaplama işlemi, bankaların güncel kredi faiz oranları karşılaştırılak hesaplanmaktadır. Kredi çekmek isteyen birey ve kurumların tek tek banka şubesine gitmek yerine, Kredibankalar kredi hesaplama araçlarını kullanarak anında bankaların ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerini hesaplayabilir.

Kredi faizi, her ödeme dönemi için kalan anaparaya tekrar faiz uygulanarak hesaplanmaktadır. Kapan anapara tutarı ile kredi faiz oranı çarpılarak BSMV ve KKDF gibi vergiler dahil edilir. Sonrasında ise aylık olarak ödenecek kredi faizi ve vergiler aylık taksitten düşülür ve kredi anapara ödemesi hesaplanır.

En uygun kredi hesaplama hangi bankada?

En uygun kredi hesaplama hangi bankada?

Her bankanın sunduğu kredi faiz oranları anlık olarak güncellenebilmektedir. Ayrıca bankalar kampanya dönemlerinde veya kişiye özel kredi faiz oranı uygulayabilmektedir. Akbank, ING, Garanti, Yapı Kredi, Denizbank, Ziraat Bankası, Albaraka, Vakıfbank, Halkbank gibi bankaların kredi hesaplama araçlarını bu sayfadan kullanarak en uygun kredinin hangi bankada olduğunu anında öğrenebilirsiniz.

Kredi çekme şartları 2023

Kredi çekme şartları 2023

Bir bankadan kredi çekebilmeniz için kredi notunuzun en az 1100 ve üzerinde olması gerekir. Ayrıca bankalara yapacağınız kredinin onaylanması için kredi sicilinizin de temiz olması gerekmektedir. Bir bankadan kredi çekebilmeniz için, kredi çekme şartları 2022 şunlardır:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Kredi notunun en az 1100 ve üzerinde olması
  • Gelir belgesine sahip olmak
  • En az 3 ay sigortalı olmak
  • İpotek verilecekse eşin rızasının alınması
  • Kredi sicilinin temiz olması.


İlgini sayfalar:

Kredi çekmek için sigorta şart mı?

Kredi çekmek için kredi notu kaç olmalı?

Aynı gün iki bankadan kredi çekmek

Kredi Çekmek İçin En Az Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Kredi Çekmek İçin En Az Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Bankalar, ihtiyaç kredilerinde krediyi kullanacak kişinin en az 3 ay sigortalı çalışan olmasını ister. Kredi başvurunuzun kolay onaylanmasının birinci şartı düzenli çalışan yani gelir sahibi olmanızdır. Bankalar gelir sahibi olmayan bir kişiye kredi vermezler. Kredi başvurunuzun daha kolay onaylanması için işe başladıktan en az 3 ay sonra kredi başvurusu yapınız.

Kredi hesaplama 2023

Kredi hesaplama 2023

Bu sayfada yer alan kredi hesaplama aracımızı kullanarak tüm bankaların güncel kredi faiz oranlarını karşılaştırabilir, tek listede onlarca bankanın faiz oranlarını görüntüleyebilirsiniz. Kredibankalar.com kredi hesaplama araçları diğer hesaplama sitelerine göre daha şeffaf bir şekilde bankaların faiz oranlarını karşılaştırmaktadır. Anlık olarak güncellenen faiz oranları sayesinde bankaların en güncel kredi faiz oranlarına ulaşabilir, onlarca bankayı tek bir sayfada karşılaştırarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye'de hizmet veren bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını ihtiyaç kredisi hesaplama yaparak anlık olarak karşılaştırmak için, bu sayfamızda yer alan ihtiyaç kredisi hesaplama aracımızda yer alan tutar ve kredi vadesi seçimlerini yaptıktan sonra "Hesapla" butonuna tıklayınız. Ücretsiz kredi hesaplama aracımızı kullanarak siz de tüm bankaları online bir şekilde karşılaştırabilir, tek bir sayfada kredi faiz oranlarını görüntüleyerek en uygun ihtiyaç kredisi başvurusunu hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Düğün, alışveriş, beyaz eşya alımı, ev tadilatı, eğitim, özel harcamalar ve pek çok farklı kalemde ihtiyacınız olan paraya kredi veren bankalardan ulaşabilirsiniz. Siz de en uygun faizli ihtiyaç kredisi hangi bankada diye merak ediyorsanız kredibankalar sitesi sizler için tüm bankaların faizlerini karşılaştırarak sıraladı. Aşağıda yer alan ihtiyaç kredisi faiz oranları listesi, bankaların resmi internet adreslerinden alınmış olup, faiz oranları anlık olarak piyasa koşullarına göre ve her kişinin kredi notuna göre değişebilir. Kredi başvurusu yapmadan önce güncel faiz oranını lütfen bankanızda kontrol ediniz. Günümüzde acil nakit ihtiyaçlarımızı bankalardan kredi çekerek karşılıyoruz. Pek çok kişi kredi başvurusu yaparken genelde her zaman tercih ettiği bankayı kullanmaktadır, ancak bu durum maddi yönden zarar vermektedir. Kredi  başvurusu yapmadan önce ilk olarak kredi bankalar sitesinden faiz araştırması yapabilir, ne kadar kredi çekecekseniz o miktarda hesaplama yapabilir ve en uygun krediyi veren bankanın hangisi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu süreçten sonra siz de dilediğiniz bankayı ziyaret ederek kredi başvurunuzu yapabilir ve daha yüksek faiz vermekten kurtulabilirsiniz.
 

İhtiyaç Kredisi Hesaplama Formülü

Kredi başvurusu yaparken kredi hesaplaması belli bir formüle göre hesaplanmaktadır. Aylık %1 faiz oranı ile 12 ay vadeli 1.000 TL kredi altığınızı varsayarsak; aylık taksitleriniz 89,98 TL olarak hesaplanacaktır. Krediyi aldıktan 1 ay sonraki taksit ödemenizde 100 TL'nin %1'i (Yıllık Faiz Oranı) yani 10 TL faiz borcunuz olacaktır. Yani ilk taksitte ödenecek 89,98 TL'nin 10 TL'si faiz tutarınızdır. Bu tutar içinde ayrıca 1,50 TL KKDF + 0,50 TL BSMV Kalan 7,88 TL ise toplam borcunuzdan düşülmektedir. İlk ödeme sonrasında ise 1.000 - 77,98 = 922,02 TL borcunuz kalacaktır. Kredi hesaplama formülünü aşağıya görsel olarak da ekledik.
 

İhtiyaç Kredisi Vergi Oranları 2023

Yukarıda formülünü verdiğimiz ihtiyaç kredisi hesaplama formülünde ayrıca devlet tarafından alınan KKDV ve BSMV vergileri bulunmaktadır. İhtiyaç kredisi vergi oranları 2021 yılında kredi faiz oranının %15'i KKDF, %5'i (0,05) ise BSMV oranı olarak kredi maliyetine eklenmektedir. Bankadan kredi aldığınızda ya da kredi kartı borcunuzun tamamını ödediğinizde borcunuza yansıtılan faiz bedelinin %20'si BSMV + KKDF vergisi olarak hesaplanmaktadır. Mevduat faizi kazancınızda ise stopaj oranları 6 aya kadar vadeli hesaplarda faiz kazancı üzerinden %5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda %3 BSMV alınmaktadır.
 

BSMV Hesaplama Formülü

BSMV hesaplama formülü ise, 12 ay vadeli ve aylık faiz oranı %2,20 olan 10 Bin TL tutarında olan ihtiyaç kredisi taksitleri içinde ödemesi gerçekleştirilen BSMV tutarı hesaplaması şu şekilde yapılır:

  • Faiz oranı: Ana Para x Aylık Kredi Faizi Miktarı = 10.000 x %22 = 220 TL
  • BSMV: Faiz x BSMV Miktarı = 220 x %5 = 11 TL
  • KKDF: Faiz x KKDF Miktarı = 220 x = 33 TL
  • Gerçekleştirilecek Ana Para Ödemesi: 720 TL
  • Ödenecek Olan Taksit Tutarı: Ana Para + Faiz+BSMV + KKDF = 720 + 220 + 11 + 33 = 984 TL

Kredibankalar.com ihtiyaç kredisi hesaplama, karşılaştırma ve detayları görüntülemek için ücretsiz olarak kullanılan bir internet platformudur. Kredi hesaplaması yaparken bankaların sunmuş olduğu kredi faiz oranları, anlaşmalı bankaların Kredibankalar'a ilettikleri güncel kredi faiz oranlarıdır. İndirimli olarak belirtilecek olan kredi faiz oranları sadece Kredibankalar'a özel olarak tanımlanan faiz oranlarıdır. Kredi hesaplama yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları aşağıdan inceleyebilirsiniz. Kredi hesaplama yaparken özellikle kredi erteleme, faiz oranları ve yıllık maliyet oranı karşılaştırmasının yanı sıra kredinin toplam ödeme tutarına da dikkat etmeniz gerekmektedir.
 

İhtiyaç kredi maliyet oranı nasıl hesaplanır?

Kredilerde alınan maliyet oranı; senelik faiz tutarı, vergi ve masrafların toplamını belirtmektedir. Tüm masrafların kredi faiz oranına eklenmesi ile birlikte kredi maliyet oranı yasal olarak tüm kredi veren bankalarda belirtilmek zorundadır.

İhtiyaç kredi vergisi nasıl hesaplanır?

Kredi faizinde bulunan masraflardan birisi de vergilerdir. KKDF ve BSMV olarak alınan vergilerin toplamı %20'dir. BSMV (Banka Sigorta Muamele Vergisi) %5 oranında; KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) ise %15 vergi oranı olarak alınmaktadır.
 

İhtiyaç kredi faiz oranları ne zaman değişir?

Güncel piyasa koşullarına bağlı olarak kredi faiz oranlarında değişiklik olmaktadır. Piyasa koşullarının yanı sıra her bankanın kendi çalışma prosedürüne göre faiz oranlarında değişiklik olmaktadır. Bankaların telaffuz etmiş olduğu faiz oranı, genellikle nominal faiz oranlarıdır. Nominal faiz oranı ise enflasyn oranına reel faiz oranı eklenerek hesaplanmaktadır. Örnek olarak mevduat faiz oranı %20, enflasyon oranı ise %15 ise aslında reel faiz oranı %5 olarak hesaplanmaktadır.

İhtiyaç kredisi taksiti nasıl hesaplanır?

Her ödeme döneminde anaparanıza tekrardan faiz uygulanmaktadır. Anapara tutarı ile kredi faiz oranı çarpılarak kredi dışındaki vergiler faize eklenir. Taksitin belirlenmesinde aylık ödemeler sabitlenerek kredi taksit bedeli ortaya çıkmaktadır. Ödenmesi gereken kredi faizi aylık olarak taksit bedelinden düşürülerek anapara ödemesi belirlenmektedir.

İhtiyaç kredisi en fazla kaç ay vade olur?

Kredi için sunulan faiz oranları güncel piyasa koşullarına veya bankaların kredi prosedürlerine göre belirlenmektedir. Bir banka ihtiyaç kredisi faiz oranı olarak %1,25 isterken, diğer bir bankada faiz oranının %1,75 seviyesinde olduğunu görebilirsiniz. Yıllık veya belirli dönemlerde alınan kararlar sonrasında kredi faizlerinde değişiklik olmaktadır.

Kredi Çekmek İçin En Az Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Bankalar, ihtiyaç kredilerinde krediyi kullanacak kişinin en az 3 ay sigortalı çalışan olmasını ister. Kredi başvurunuzun kolay onaylanmasının birinci şartı düzenli çalışan yani gelir sahibi olmanızdır. Bankalar gelir sahibi olmayan bir kişiye kredi vermezler. Kredi başvurunuzun daha kolay onaylanması için işe başladıktan en az 3 ay sonra kredi başvurusu yapınız.

İhtiyaç kredisi için kredi notu kaç olmalı?

Kredi başvurularında başvurunun değerlendirilmesi için en önemli araç kredi notudur. Kredi notu, farklı faktörlerin değerlendirilmesi sonucu oluşturulan ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından yönetilen bir sistemdir. Kredi notuna göre en riskli grupta olanlar 1 - 699 arasıdır ve bu kişilerin kredi başvuruları olumsuz değerlendirilir. En az riskli olan grup ise 1700 - 1900 arası olandır ve bu kişilerin başvuruları kolaylıkla onaylanır. Kredi çekmek için kredi notunuzun en az 1200 seviyesinde olması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Kredi çekmek için kredi notu kaç olmalı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • 1- 699 puan aralığı: En düşük kredi notudur. Bu grupta yer alan kişilerin arası bankalarla oldukça kötü duruma düşmüş demektir. Ayrıca hiçbir şekilde bankalarda hesap açmayan, kredi kartı kullanmayan kişiler de bu grupta yer alırlar.
  • 700 - 1099 puan aralığı: Kredi alınması sadece kefil ya da ipotek gösterilerek mümkün olabilir.
  • 1100 - 1499 puan aralığı: Az risk gruba sahiptir. Büyük ihtimalle kredi başvurusu onaylanır. Ancak, kefil istenebilir.
  • 1500 - 1699 puan aralığı: Kredi alma ihtimali yüksek bir gruptur. Bankalar kefil talep etmeyecektir.
  • 1700 - 1900 puan aralığı: En rahat şekilde kredi alabilecek gruptur.

Bu sayfada yer alan kredi hesaplama aracımızı kullanarak tüm bankaların güncel kredi faiz oranlarını karşılaştırabilir, tek listede onlarca bankanın faiz oranlarını görüntüleyebilirsiniz. Kredibankalar.com kredi hesaplama araçları diğer hesaplama sitelerine göre daha şeffaf bir şekilde bankaların faiz oranlarını karşılaştırmaktadır. Anlık olarak güncellenen faiz oranları sayesinde bankaların en güncel kredi faiz oranlarına ulaşabilir, onlarca bankayı tek bir sayfada karşılaştırarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye'de hizmet veren bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını ihtiyaç kredisi hesaplama yaparak anlık olarak karşılaştırmak için, bu sayfamızda yer alan ihtiyaç kredisi hesaplama aracımızda yer alan tutar ve kredi vadesi seçimlerini yaptıktan sonra "Hesapla" butonuna tıklayınız. Ücretsiz kredi hesaplama aracımızı kullanarak siz de tüm bankaları online bir şekilde karşılaştırabilir, tek bir sayfada kredi faiz oranlarını görüntüleyerek en uygun ihtiyaç kredisi başvurusunu hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Düğün, alışveriş, beyaz eşya alımı, ev tadilatı, eğitim, özel harcamalar ve pek çok farklı kalemde ihtiyacınız olan paraya kredi veren bankalardan ulaşabilirsiniz. Siz de en uygun faizli ihtiyaç kredisi hangi bankada diye merak ediyorsanız kredibankalar sitesi sizler için tüm bankaların faizlerini karşılaştırarak sıraladı. Aşağıda yer alan ihtiyaç kredisi faiz oranları listesi, bankaların resmi internet adreslerinden alınmış olup, faiz oranları anlık olarak piyasa koşullarına göre ve her kişinin kredi notuna göre değişebilir. Kredi başvurusu yapmadan önce güncel faiz oranını lütfen bankanızda kontrol ediniz. Günümüzde acil nakit ihtiyaçlarımızı bankalardan kredi çekerek karşılıyoruz. Pek çok kişi kredi başvurusu yaparken genelde her zaman tercih ettiği bankayı kullanmaktadır, ancak bu durum maddi yönden zarar vermektedir. Kredi  başvurusu yapmadan önce ilk olarak kredi bankalar sitesinden faiz araştırması yapabilir, ne kadar kredi çekecekseniz o miktarda hesaplama yapabilir ve en uygun krediyi veren bankanın hangisi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu süreçten sonra siz de dilediğiniz bankayı ziyaret ederek kredi başvurunuzu yapabilir ve daha yüksek faiz vermekten kurtulabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Hesaplama Formülü

Kredi başvurusu yaparken kredi hesaplaması belli bir formüle göre hesaplanmaktadır. Aylık %1 faiz oranı ile 12 ay vadeli 1.000 TL kredi altığınızı varsayarsak; aylık taksitleriniz 89,98 TL olarak hesaplanacaktır. Krediyi aldıktan 1 ay sonraki taksit ödemenizde 100 TL'nin %1'i (Yıllık Faiz Oranı) yani 10 TL faiz borcunuz olacaktır. Yani ilk taksitte ödenecek 89,98 TL'nin 10 TL'si faiz tutarınızdır. Bu tutar içinde ayrıca 1,50 TL KKDF + 0,50 TL BSMV Kalan 7,88 TL ise toplam borcunuzdan düşülmektedir. İlk ödeme sonrasında ise 1.000 - 77,98 = 922,02 TL borcunuz kalacaktır. Kredi hesaplama formülünü aşağıya görsel olarak da ekledik.

Kredi hesaplama formülü

İhtiyaç Kredisi Vergi Oranları 2021

Yukarıda formülünü verdiğimiz ihtiyaç kredisi hesaplama formülünde ayrıca devlet tarafından alınan KKDV ve BSMV vergileri bulunmaktadır. İhtiyaç kredisi vergi oranları 2021 yılında kredi faiz oranının %15'i KKDF, %5'i (0,05) ise BSMV oranı olarak kredi maliyetine eklenmektedir. Bankadan kredi aldığınızda ya da kredi kartı borcunuzun tamamını ödediğinizde borcunuza yansıtılan faiz bedelinin %20'si BSMV + KKDF vergisi olarak hesaplanmaktadır. Mevduat faizi kazancınızda ise stopaj oranları 6 aya kadar vadeli hesaplarda faiz kazancı üzerinden %5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda %3 BSMV alınmaktadır.

BSMV Hesaplama Formülü

BSMV hesaplama formülü ise, 12 ay vadeli ve aylık faiz oranı %2,20 olan 10 Bin TL tutarında olan ihtiyaç kredisi taksitleri içinde ödemesi gerçekleştirilen BSMV tutarı hesaplaması şu şekilde yapılır:

Faiz oranı: Ana Para x Aylık Kredi Faizi Miktarı = 10.000 x %22 = 220 TL

BSMV: Faiz x BSMV Miktarı = 220 x %5 = 11 TL

KKDF: Faiz x KKDF Miktarı = 220 x = 33 TL

Gerçekleştirilecek Ana Para Ödemesi: 720 TL

Ödenecek Olan Taksit Tutarı: Ana Para + Faiz+BSMV + KKDF = 720 + 220 + 11 + 33 = 984 TL